Ga verder naar de inhoud

Scherven brengen geluk... of niet?

Inge Smolders 19/01/23

Het zal je maar gebeuren: een iPad krijgen met Kerst, en nog dezelfde dag het hele scherm aan diggelen.

Het overkwam Inge. Gelukkig koos zij ervoor om de iPad niet om te ruilen voor een nieuwe (zoals Apple zelf voorschrijft!), maar te laten repareren.

Het was kerstochtend, 2022. Ik weet het nog zo goed, we kregen een iPad van mijn schoonouders. En nog dezelfde dag liet onze 4-jarige zoon hem vallen. Het glas in honderdduizend stukjes...

Na een rondgang langs een aantal grote winkels (ivm verzekering / garantie), waaronder de Apple winkel, bleek het niet mogelijk om deze iPad te laten reparen. Opsturen en omruilen, was het devies.

Als communicatieadviseur voor dit project, ging ik dit natuurlijk niet doen. Ik besloot onze Herstelhelden van Repair Plus te raadplegen, en jawel: Jafar kon de iPad direct repareren met origineel glas!

Ik kreeg de kans om met eigen ogen te zien hoe vakkundig zo'n reparatie in z'n werk gaat. Eerst de iPad verwarmen, en dan het kapotte glas eraf. Vervolgens alles weer helemaal stofvrij in elkaar, met allerlei kleine schroefjes en plakrandjes. Jafar deed het allemaal geduldig en met de uiterste precisie!

Ik ben ontzettend blij met het resultaat: een gloednieuw glas erop! (en nu ook meteen een beschermlaagje en hoes erbij, zodat het hopelijk niet nog een keer gebeurt!)

Ipad reparatie crop

Inge Smolders

Meer herstelverhalen

Senseo gefixt bij Foenix Repair Café

Senseo gefixt bij Foenix Repair Café

Ingrid Dijkstra - 15/09/22
De bejaarde Senseo die met Ingrid over de wereldzeeën zeilde, kon gelukkig nog gerepareerd worden!
Upgrade oude iMac

Upgrade oude iMac

Carla Fransen - 24/03/22
In 2010 heb ik een iMac nieuw gekocht en daar was ik altijd zeer content mee. Op gegeven moment wordt het apparaat wat traag en kan er geen…
Smeren kun je leren!

Smeren kun je leren!

Mehdi Nikzaban - 12/04/22
Vaak is het juiste smeermiddel een goede oplossing voor een defect apparaat. Mijn favoriete voorbeeld is de heggenschaar. Wat doe je als…