Ga verder naar de inhoud

Reparatietips & handleidingen

Fijn dat je je wilt inzetten om te repareren!

Apparaten onderhouden en repareren verlengt hun bruikbare levensduur. Als we samenwerken en de levensduur van het gemiddelde product verdubbelen, zouden we de gegenereerde e-waste halveren.

Verantwoordelijk zijn is gemakkelijk: verkoop of doneer spullen die je niet meer nodig hebt aan mensen die ze kunnen gebruiken en repareer spullen die je nog kan gebruiken!

Welke herstelopties zijn er zoal?

Je kan op meerdere manieren kiezen voor repareren! We geven alvast een kort overzicht:

Repair 4

Samen repareren bij een Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Repair 7

Laten repareren door een professioneel reparateur

Heb je zelf twee linkerhanden, of is de uitdaging te groot om zelf te repareren? Gelukkig zijn er veel professionals die je verder kunnen helpen om jouw kapotte apparaat te repareren. Kijk eens op onze kaart met tientallen adressen in de gemeente Apeldoorn!

Diy repair tools hands

Zelf repareren

Of je nu handig bent of niet; repareren kun je leren! Vind via onderstaande button links naar handleidingen en reparatietips voor doe-het-zelf reparatie.