Ga verder naar de inhoud

Reparatietips & handleidingen

Fijn dat je je wilt inzetten om te repareren!

Apparaten onderhouden en repareren verlengt hun bruikbare levensduur. Als we samenwerken en de levensduur van het gemiddelde product verdubbelen, zouden we de gegenereerde e-waste halveren.

Verantwoordelijk zijn is gemakkelijk: verkoop of doneer spullen die je niet meer nodig hebt aan mensen die ze kunnen gebruiken & Repareer spullen die je nog kan gebruiken!

Welke repair opties zijn er zoal?

Je kan op meerdere manieren kiezen voor repair! We geven alvast een kort overzicht:

Repair 4

Samen herstellen bij een Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Repair 7

Herstellen bij een commerciële hersteller

..

Diy repair tools hands

Zelfstandig herstellen

Herstellers beschikken niet alleen over een schat aan herstelkennis, maar ook over een hoge mate van creativiteit om met een minimum aan materiaal en gereedschap uit de voeten te kunnen. vindt via onderstaande button meer informatie over doe-het-zelf herstel