Ga verder naar de inhoud

Mehdi Nikzaban

Mehdi is professioneel reparateur bij Poel Apeldoorn, specialist in o.a. tuinmachines en gereedschap.

Sharepair hero 2
Nikzaban
Mehdi Nikzaban
Technisch Service Specialist bij Poel Apeldoorn

Favoriete tool om te herstellen?

De accu-schroefmachine

Jouw oudste herinnering gerelateerd aan repareren?

Heggenschaar met 4 rode lampjes. Klant had een verwaarloosde coniferenhaag die dringend aan een knipbeurt toewas. Helaas wilden de messen van de elektrische heggenschaar niet meer bewegen, de messet bewoog niet meer en de machine gaf enkel 4 rode lampjes. Bij de winkel waar de klant de machine gekocht had, lukte het niet om het probleem te herstellen. Nieuw kopen was daar het advies. Mehdi constateerde het volgende: de messen zaten helemaal vast als gevolg van opgedroogd hars. Na de laatste inzet was de heggenschaar weggezet en niet meer schoongemaakt. Als eerste reparatie zijn de messen weer helemaal los en gangbaar gemaakt en ingesmeerd met de juiste onderhoudsspray die ook een hars-oplosser bevat. Bij het ophalen van de heggenschaar hebben we de klant extra uitleg wat betreft het schoonhouden van de messet en het gebruik van de juiste smeermiddelen gegeven.

Nummer 1 hersteltip?

Gebruik het juiste type smeermiddel voor jouw apparaat. Sommige machines kennen specifieke smeermiddelen voor varianten op 230V/36V en brandstof.

Deze kennis delen we graag met onze klanten!

Verhalen van Mehdi

Smeren kun je leren!

Smeren kun je leren!

Mehdi Nikzaban - 12/04/22
Vaak is het juiste smeermiddel een goede oplossing voor een defect apparaat. Mijn favoriete voorbeeld is de heggenschaar. Wat doe je als…