Ga verder naar de inhoud

Workshop Senseo repareren tijdens Zero Waste Week Apeldoorn

15 september 2022
Sharepair news

Het verhaal van Herstelheld Ingrid:

Oops! mijn Senseo is stuk, en dat precies in de Zero Waste Week.

Laten ze bij Foenix nou een workshop senseo repareren aanbieden. Dus hup, Senseo onder de arm. Op naar het Zwitsalterrein!

Deze Senseo kan ik nog niet laten gaan, ze heeft een verhaal. Ze zeilde met ons mee door de Caribbean en heeft menig zeiler van een heerlijk Nederlands bakje koffie voorzien.

Gelukkig weet Harold de Herstelheld van het Foenix Repair Café wel raad met dit ‘bejaarde apparaat’. Eén voor één strepen we de mogelijke defecten van het lijstje.
Stroom: check. Verwarmen: check. Het magneetje en de houder: check. Last but not least de boiler en pomp: ook check. De magische handjes van Harold zorgen er gewoon voor dat de Senseo het weer doet. Dit noemen ze een STOV storing: storing tijdens onderzoek verholpen. Tja. Wel weer een hoop geleerd. Op naar de volgende uitdaging: het kapotte snoer van mijn kruimeldief.

Ik schrok er wel van dat ze bij Foenix elke dag wel een afgedankte Senseo binnen krijgen. En dat 80% van die apparaten gewoon gerepareerd kan worden!

Deze Senseo is in ieder geval gered van de afvalberg en kan mede dankzij Handyman Harold weer een tijdje mee. Bedankt!

Meer herstelnieuws

Right to repair

Wetgeving 'recht op reparatie' weer een stapje dichterbij

03/11/22
dit is een artikel van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) Een belangrijk element in de voorgestelde wetgeving over ‘het recht op…
Screenshot video NMF

Video: Heel Apeldoorn Repareert

18/08/22
Mooie video van Natuur en Milieufederaties over Heel Apeldoorn Repareert en het permanente repaircafé bij Foenix!
Share repair e waste challenge g

Succesvolle scholenstrijd tegen elektronisch afval

21/06/22
Apeldoornse scholen verzamelen 3.908 elektronische apparaten tijdens E-waste Race Apeldoorn 2022. De race moedigt kinderen, hun familie en…