Ga verder naar de inhoud

Upgrade oude iMac

Carla Fransen 24/03/22

In 2010 heb ik een iMac nieuw gekocht en daar was ik altijd zeer content mee. Op gegeven moment wordt het apparaat wat traag en kan er geen nieuwe OS update meer op geïnstalleerd worden. Met een nieuwe SSD schrijf draait het apparaat weer als een zonnetje!

In 2010 heb ik een iMac nieuw gekocht en daar was ik altijd heel content mee. Op een gegeven moment wordt het apparaat wat traag en kan er geen nieuwe OS update meer op geïnstalleerd worden (wel nog beveiligingsupdates). Via refurbished aanbieders geprobeerd mijn apparaat te upgraden, maar daar kreeg ik als antwoord: dit vraagt een nieuwe processor en is dan niet meer interessant. Er is verder niets mis met het apparaat, dus ik kon er nog geen afstand van doen.

Onlangs kwam ik in contact met Jos Thijssen van iCanFix en hij gaf aan dat zijn medewerkers ook nog met oude iMac's werken door het vervangen van de harde schijf door een SSD-schijf. Kosten: 169 euro inclusief BTW. Het apparaat draait weer als een zonnetje!

Ander tip is dat een website zoals Netflix niet meer goed draait onder Safari, maar het nog prima doet onder een andere browser.

Imac 2010

Carla Fransen

Duurzaamheid is een rode draad in mijn leven. Graag gebruik ik mooie, duurzame spullen zolang mogelijk.

Meer herstelverhalen

Scherven brengen geluk... of niet?

Scherven brengen geluk... of niet?

Inge Smolders - 19/01/23
Het zal je maar gebeuren: een iPad krijgen met Kerst, en nog dezelfde dag het hele scherm aan diggelen. Het overkwam Inge. Gelukkig koos…
Senseo gefixt bij Foenix Repair Café

Senseo gefixt bij Foenix Repair Café

Ingrid Dijkstra - 15/09/22
De bejaarde Senseo die met Ingrid over de wereldzeeën zeilde, kon gelukkig nog gerepareerd worden!
Smeren kun je leren!

Smeren kun je leren!

Mehdi Nikzaban - 12/04/22
Vaak is het juiste smeermiddel een goede oplossing voor een defect apparaat. Mijn favoriete voorbeeld is de heggenschaar. Wat doe je als…